luchtgeweer/pistoolschieten

gewijzigd op 27-06-2022 13:23:10

 

seizoen aanvang maandag 12 september 2022

 

kersttoernooi maandag 12 december 2022

 

schiettoernooi onderlinge zaterdag 22 april 2023

 

seizoen sluiting maandag 19 juni 2023

 

uitslagen schieten onderlinge 2018 / 2019

 

contact informatie

 

reglementering

 

oproep

 

dromen / jarenlang lag hij op zolder

 

mededeling en verzoek

Luchtgeweer en luchtpistool Nijmegen  ’82

Schietsport is een activiteit waarbij iedereen (man of vrouw, jongen of meisje)    onder gelijke omstandigheden in competitieverband een sportieve strijd kan aangaan. .  

Het is een activiteit die de deelnemers in staat stelt om zo goed te worden als zij zelf willen, afhankelijk van de hoeveelheid arbeid die ze erin willen investeren. 

Schieten is een sport die men zelfstandig kan beoefenen of waarbij men kan samen met andere deelnemers aan een competitie of wedstrijd kan deelnemen en waarbij de uitkomst totaal afhankelijk is van hun eigen mogelijkheden.

Schieten is een activiteit waar altijd een uitdaging aanwezig is.

Bij de SSOVN heeft men de beschikking over een 6 tal schietpunten bestemd voor het schieten met luchtwapens met kaliber 4,5 mm.

De schietpunten zijn volgens de KNSA, (Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie), gestelde eisen ingericht.

De behaalde punten worden middels een telmachine samengesteld.

Elke maandag avond wordt er geschoten in verschillende disciplines zoals luchtgeweer staand en luchtgeweer opgelegd. Tevens kan met luchtpistool geschoten worden. Het aantal wedstrijdschoten zijn 40 stuks, voorafgegaan aan een aantal naar eigen keuze gemaakte proefschoten. De veiligheid staat voorop! Strenge veiligheidsregels en –handelingen zijn een onderdeel van de schietsport. Een studie naar vele sporten leerde dat de schietsport een van de veiligste sporten is. Het afwezig zijn van fysieke contacten tussen de deelnemers en strenge veiligheidsmaatregelen bij het hanteren van  geweren en pistolen, garanderen een minimum aan ongelukken.  

De schietsport is een echte sport.

 

Schieten is een inspannende ontspanning.

 

 

 

ONDERLINGE COMPETITIE Nm-Zl-Zp-Hgl